Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Erdek AK Parti heyeti Çakıl ve Kestanelik'te…

Erdek AK Parti heyeti Çakıl ve Kestanelik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için yollara çıkan AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının, devam eden seçim çalışmaları Çakıl ve Kestanelik Mahalleleri ile sürdü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek için yollara çıkan AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının, devam eden seçim çalışmaları Çakıl ve Kestanelik Mahalleleri ile sürdü.
AK Partililer Çakıl’da
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için hazırlanan seçim midibüsü ile Çakıl Mahallesine giden AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının seçim çalışmalarına Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan’da katılarak destek verdi.
Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici ve köy halkı tarafından çok sıcak karşılanan AK Parti heyeti, mahalle meydanında bir araya geldiği vatandaşlara Cumhur başkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim broşürlerini dağıttı.
Sever, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Çakıl’da yaptığı konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ilk turda Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan’ın 2 Ağustos Cumartesi günü Balıkesir Kuvay-i Milliye Meydanında gerçekleşen mitingine Erdek AK Parti Teşkilatı olarak katılarak destek verdiklerini Çakıl halkı ile paylaşan Sever, 30 Mart yerel seçimlerinden önce 28 Şubat günü Balıkesir’e gelen Başbakan Erdoğan’ı, o gün karşılayan kalabalığın 2 Ağustos’ta daha da arttığını gözlemlediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın 2 Ağustos Cumartesi günü Balıkesir Kuvay-i Milliye Meydanında gerçekleşen mitingine Erdek AK Parti Teşkilatı olarak katılarak destek verdiklerini Çakıl halkı ile paylaşan Sever, 30 Mart yerel seçimlerinden önce 28 Şubat günü Balıkesir’e gelen Başbakan Erdoğan’ı, o gün karşılayan kalabalığın 2 Ağustos’ta daha da arttığını gözlemlediğini ifade etti.
Sever, devam eden konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimini şöyle değerlendirdi:
“Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız seçim öncesinde Anadolu’nun hemen hemen tüm illerine giderek seçim çalışmalarına başladı. 2 Ağustos Cumartesi günü, Başbakanımız Erdoğan’ın Balıkesir Kuvay-i Milliye Meydanındaki mitinginde yerimizi aldık. Başbakanımız tüm ülkeye çok önemli mesajlar verdi. Biz Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesini canı gönülden arzu ediyoruz. İnşallah 10 Ağustos’ta yapılacak ilk tur oylamasında seçilebilmesi için üzerimize ne düşüyorsa görev olarak onları yerine getirmek için çalışıyoruz.”
Sever: “Seçim ilk turda biter”
Başbakan Erdoğan’a sadece AK Partililerin oy vermeyeceğini vurgulayan Sever, şöyle konuştu: “Benim kanaatim ilk turda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek. Seçmelerimiz oy verirken mevcut 3 adayı değerlendirecek. Kim bu işe layıktır? Daha iyi yapabilir? Buna göre oy verecek ve tercihini de ona göre yapacak. Şimdi gelinen noktada Başbakan AK Parti’nin adayı olmaktan çıktı. Tüm partilere oy vermiş kişilerin adayı haline geldi.”
Çakıl Mahallesinin AK Partiye 30 Mart’ta nasıl sahip çıktığını unutmadıklarını vurgulayan Sever, 30 Mart’tan sonra ilçe belediyelerinde aksama olmaması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un, 6 ay süreliğine yetki verdiğini, bu sürenin 30 Eylül’de sona ereceğini, biraz daha sabır göstermeleri halinde Ekim ayından itibaren Erdek’e bağlı mahallelere hizmet akışının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını açıkladı.
Sever, Karşıyaka ile Çakıl arasındaki karayolunun kesinlikle yeniden revize edileceği sözünü verdi.
AK Partililer Kestanelik’te
AK Parti heyeti Çakıl’dan sonra Kestanelik Mahallesine geçti. AK Partililer, Kestanelik Mahallesinde, Muhtar Mustafa Tonay ve vatandaşlar tarafından sıcak karşılandı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Kestanelik’te bir kahvehane bahçesinde bir araya geldiği vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Mahallenin sorunlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle çözüleceğini bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sistemin oturtulabilmesi için yoğun tempoda çalışmaların devam ettiğini aktaran Sever, öncelikli yapılacak hizmeti Çakıl-Kestanelik ile Çakıl-Karşıyaka arasındaki karayolunu yenilemek olacağını bildirdi.
Sever, Kestanelik halkına şöyle seslendi:
“Sorunlarınız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile çözülecek. Mahallenize ne istiyorsanız yapılacak. 30 Mart’tan sonra Erdek Belediyesi’ne İller Bankası’ndan geçmiş döneme göre 2,5 kat fazla para gelmesine rağmen mahallelerimizin yalnızlığa terk edildiğini görüyor ve üzülüyoruz. 30 Mart seçimlerinde bizlere verdiğiniz desteklerinizden ötürü sizlerden Allah razı olsun, bizler de buraya geldiğimizde evimize gelmiş gibi hissediyoruz. Bizler AK Parti Erdek Teşkilatı ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte sizlere şevkle hizmet verebilmek için can atıyoruz. 30 Mart’tan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur, Erdek Belediyesi’ne 30 Eylül’e kadar yetki devri vermişti. Dolayısı ile ilçe belediyesi size hizmet getirmek zorundaydı. Ayrıca, 30 Mart’tan sonra İller Bankasından geçen döneme göre 2,5 kat fazla para geliyor. Erdek Belediyesi tarafından hizmet gelmiyorsa, sizlere hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi getirecek. Sizler kendinizi sakın sahipsiz, öksüz falan kaldığınızı zannetmeyin, bizler sizlere sahip çıkacağız. Büyükşehrin gücünü imkanını hissedeceksiniz. Kestanelik-Çakıl ile Kestanelik-Karşıyaka arasındaki karayolunu biz yenileyeceğiz. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de desteklerinizi arttırarak bekliyoruz.”
Kadınlar çay bahçesi, çocuklar oyun parkı istedi
AK Parti heyeti, daha sonra Kestanelik Mahallesi bayanlarının bulunduğu bölgeye gitti.
Burada bayanlarla kısa süre yapılan sohbette, bayanların isteği bir çay bahçesi olurken, çocukların talebi de kendilerine modern bir çocuk oyun parkı oldu.
Sever, her iki talebi Büyükşehirden sağlanan destekle aşabileceklerini sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu